Aile Hukuku
Aile hukuku ya da evlilik hukuku olarak ifade edilen bu hukuk dalı; boşanma, nişan, evlilik ve velayet gibi aile birimini ilgilendiren anlaşmazlıkları konu edinmektedir.
Adalet mülkün temelidir.
Aile hukuku ya da evlilik hukuku olarak ifade edilen bu hukuk dalı; boşanma, nişan, evlilik ve velayet gibi aile birimini ilgilendiren anlaşmazlıkları konu edinmektedir.
Borçlar Hukuku, borç ilişkisinin kurulmasını, hükümlerini, türlerini ve borç ilişkisinin sonlanmasını düzenleyen kapsamlı bir özel hukuk dalıdır.
Ceza hukuku suç ve cezaları belirleyen bir kamu hukuku dalıdır. Devlet toplumsal refahı sağlamak ve vatandaşlarının güvenliğini sağlamak için bu otoriteyi elinde tutmaktadır.
Deniz hukuku, okyanus ve deniz sularının kullanımı ile ilgili meydana gelen çeşitli problemlerin hukuku yollardan çözülmesi için gerekli olan hukuk dalıdır.
Enerji kaynaklarının çıkarılması, kullanımı, üretimi, tüketiminin ayrı ayrı faaliyetler olması nedeniyle “enerji hukuku” adı ile yeni bir hukuk dalı oluştu.
Gayrimenkul hukuku, taşınmazlar ile ilgili kuralların düzenlendiği bir hukuk alanıdır. Bu hukuk alanı, kira ile alakalı düzenlemelerin de ele alınmasını sağlar.
İcra hukuku, icra ve iflas kanunu kapsamında değerlendirilir. İcra işlemi, borç ödeme işlemini kendi rızasıyla yapmayan kişi veya kuruluşlara uygulanan bir yaptırım işlemidir.
İdare hukuku, anayasada belirlenmiş olan ve idarenin faaliyet ve işlevlerinin düzenlenmesine ilişkin kuralları içeren bir hukuk dalıdır.
İnşaat hukuku, inşaat sektöründe ki uyuşmazlıklara gerek imar hukuku gerek idare hukuku gerekse gayrimenkul hukuku ile ilişki içerisinde çözüm arayan hukuk dalıdır.
İş hukuku; işveren, işçi ve iş ile ilgili olan tüm konuları kapsayan ve işveren ile işçinin arasında oluşabilecek çeşitli problemlerin kanuna uygun bir şekilde düzenlenmesini sağlayan hukuk alanlarından bir tanesidir.
Miras, genellikle problem olan hukuk konularının başında gelmektedir. Ölen veya kayıp olan bir kişinin geride kalan mal varlığının paylaşımını düzenleyen hukuka ise miras hukuku denmektedir.
Ticari davalar, o bölgedeki Ticaret Mahkemelerinde görülür. Bu alanda uyuşmazlıkların çözümleri için savunma makamının da bilgi ve becerisi önem arz etmektedir.
İş tacirlerinin sahip olduğu hakları ve hukuki süreçleri kapsayan bir hukuk dalıdır. Söz konusu hakların koruma altına alınması büyük bir özen ile gerçekleştirilmesini sağlamaktadır.
Tüketici mahkemesi genel mana da özel mahkeme niteliğinde ki ilk derece mahkeme olarak ifade edilmektedir. Tüketici mahkemeleri 6502 saylı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile kurulmuştur
Dünyanın her ülkesinde devletin hizmetlerini yerine getirebilmek için vatandaşlardan vergi alır. Vergiler alınırken ise hukuki kuralların gözetilmesi gerekmektedir. Bu noktada vergi hukuku devreye girmektedir.
Yabancılar hukuku, devletin ya da ülkenin söz konusu ülkeye gelmiş olan yabancı uyruklu vatandaşlar için uyguladığı hukuk kuralları şeklinde açıklanabilir.
Hizmetlerimiz ile ilgili merak ettiğiniz her konuda bize çekinmeden yazabilirsiniz.
Merhaba,
Telefonda hukuki danışmanlık hizmeti veremesek de randevu ve diğer talepleriniz için Whatsapp üzerinden hızlı iletişime geçebilirsiniz.